Friday, 12 June 2015

Khusus kepada awek-awek, jantan-jantan & spesis Amy Timber



Rasanya tak. Kenapa? Iman awak tergugat ya?





Dan tak semua lelaki yg tertarik dgn perempuan tu, yg ajak perempuan kahwin tu, punya impian untuk ada anak(read: tak mahu ada komitmen, tak mahu kusutkan kepala, atau spesis yg lebih teruk------ jantan tak guna, douchebag, asshole, scumbag). Kawen semata seks. Aku rasa yg ini agak klise, tapi memang wujud. Memang wujud. Beromen kuat, tapi taknak ada anak. Ada jugak yang dah ada anak, tapi setahun dua kemudian dia kasi bini dia sorang-sorang mereput jaga anak-anak dia tanpa menghulurkan sesen pun. Ini mmg wujud. Aku kenal jantan macam ni. Siap tahu alamat rumah dia lagi. So girls, kalau kau nak argue dgn pondan dgn alasan "at least kitorg ori, tulen, boleh buat anak dan boleh keluarkan anak", batalkan je la niat kau tu. Bukan setakat Amy Timber je yang gelak, aku yg dilahirkan sbg perempuan tulen mcm kau pun turut gelak baca alasan klise mcm tu. Siap menguap lagi. Sungguh, klise habis. Kalau dapat mengandungkan anak dan dapat keluarkan anak macam mana sekalipun, kalau dah lelaki tu homo, tak nak ada anak, tak suka perempuan tulen macam kau dan aku, berguna ke alasan klise kau tu? Dia peduli apa kau tulen ke tidak. Kau bukan taste dia. Apa dia kisah? Dig dalam lagi please. Buang ayat 'at least kitorang tulen boleh rasa sedap bla bla bla' tu. Gantikan dgn alasan yg lebih menusuk. Zaman sekarang ni, kau pasti ke semua org suka barang tulen, yang ori? Hm? Ingat orang sekarang ni kepala otak dorang betul? Kepala hotak dia! Even seseorang yang fikiran dia 100% berlandaskan logic pun kadang lari dari landasan sikit. Bumi semakin tua, manusia semakin gila. Org sekarang ni suka menunjuk, sukakan pujian. Lelaki termasuk sekali la, ingat perempuan je? Lelaki tu peduli apa kalau 'perempuan' yang berada di samping dia tu ori, tulen atau tak? Janji lawa, tembelang tak pecah & kawan puji tak habis-habis, sudah. Lelaki sukakan barang yang cantik. Busuk tak apa, janji bau busuk tu dapat di sorok. Janji dia puas bawak barang yg cantik tu kemana-mana. Ini kalau lelaki yang jenis dah tak peduli dgn dunia akhirat la. Kalau kau(lelaki) masih punya rasa geli nak peluk pinggang makhluk yang sama spesis dgn kau, mohon tadah tangan sekarang.



Memperkenalkan, spesis homo. Kalau tak tahu lagi.

Lelaki homo ni selera dia mmg tiada untuk mahkluk yang 'rata' pada bahagian bawah guys. Kalau tak tahu lagi.


Kalau dia nak kau, dia pilih kau. Kalau dia nak pondan, dia pilih pondan. Tapi kalau kau nak jugak ikut saat manusia Bisexual tu pilih kau, yang tu aku tak mahu bincang. Hanya mampu duduk, bersilang kaki dan memeluk badan sambil membayangkan aksi-aksi korang berdua yang seterusnya.

Dah tengok boyfriend Amir Timber? I mean, Amy Timber? Dengan tatu-tatu pada mukanya?



Nak kesiankan perempuan pulak. Nasib baik aku ni jenis yg lebih pentingkan otak yg waras daripada rupa paras. Jadi, rasa sakit tu tak berasa sangat. Kalau rasa sakit pun sebab sakit hati tgk dorg ni buat lelaki ragu-ragu akan ke-ori-gi-na-li-ti-an para wanita tulen yg wujud kat dunia ni.



Macam kau. Kau suka makan KFC hot & spicy tapi aku paksa kau makan yg original. Dah kau tak mahu buat apa aku paksa? Setiap orang punya hak dan citarasa masing-masing.


Kau nak sedih buat ape? Mak dia hijau. Relax sudah.

Sebab manusia semakin gila!!!!





Amy Timber, aku tahu muka kau lawa, bak kata mereka, sikit lagi nak dekat sama macam Arianna Grande(aku tak dengar lagu penyanyi-penyanyi mainstream mcm Arianna Grande, so, maaf. Tak minat). Alah, kat dunia boleh ah. Kat akhirat nanti ntah mcm mana muka kau(kalau kau tak taubat la. Rasanya kau tak akan. Tapi aku siapa untuk menghukum dan menentukan tempat kau kat sana nanti? Ntah-ntah aku yg pergi kat tempat berapi tu dulu. I'm not perfect too. Siapa tahu? Dunia dan kehidupan ni penuh dgn plot twist yang tak dapat dijangka. Ah, buhbee, sempat pulak aku berfilosofi kat sini!). Tapi boleh tak kau berhenti cakap muka perempuan tulen ni mcm kapal pecah? Engkau tak sedar ke suara kau tu pecah dan sumbang mambang!?! K, sorry, tak mau gaduh. Ada kot perempuan tulen yg muka lawa. Banyak do, siap dgn big boobs & nice curves. Hijabis sekarang pun boleh tahan.


Nah. 99.99% rupa Arianna Grande.


Ha, lawan, lawan!
Sedikit pesanan: Jangan bukak account awek berkenaan. Just don't.

Kalau kau boleh sorokkan halkum dan bonjolan pada seluar kau, kenapa kau tak boleh sorokkan ******** kau tu? PlzZzz~


Dan aku faham kenapa kau benci rakyat Malaysia. Aku dulu pun pernah benci dgn rakyat negara aku sendiri sebab dorang ni kuat menyibuk, bias, rasis dgn kaum sendiri & berat sebelah padahal diri sendiri macam sial. Malaysians knows how to make you feel like shit. Macam aku dulu, dorang lebihkan perempuan bertudung daripada perempuan freehair mcm aku. Aku betul macam mana sekali pun dorang taknak sokong aku sebab "orang yang akalnya lurus tak abaikan perintah tuhan". Mentah-mentah dorang tolak pandangan aku! Tapi sekarang apa aku kisah? Manusia boleh berubah. Janji ada otak, fikiran lurus & tak bias sudah ah. Ah, kelaut sudah.


Jom, refreshkan minda jap.
#TeamTolakAlasanCliche


P/S: Sebenarnya dari tahun lepas lagi aku nak bercakap pasal ni. Tapi malas. Dan sekarang, memandangkan fenomena Amy Timber ni sedang diperkatakan, lebih baik aku teruskan post aku yang tergendala selama ini. Bukan kpd Amy Timber je, kepada perempuan tulen jugak. Sebab tu aku main embed je tweet aku dari tahun lepas.

So girls, ingat, ada juga wanita tulen yang tak dapat mengandung. Pandai-pandailah.

9 comments:

  1. Dia memang cantik. Tapi aku tak tercabar. sebab aku ori. dia fake. high five, Ying!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang zaman sekarang ni mana peduli sangat dengan kualiti sesuatu barang tu. Fake tak fake, janji dapat pakai. Fake tak fake, janji cantik lagi daripada yang asli. Anyway.., (membalas high five anda dengan penuh slumber)

      Delete
  2. aduhh! saya setuju sangat dengan awak Ying, sebelum baca entri ni saya memang klise dengan ayat "cantik x cantik yg penting aku ori&can give a birth". nampak sgt insecure hehee~ tapi spt yg awk nyatakan, lelaki(segelintir, nanti klu kata kebanyakan lelaki marah :p hehe), lelaki suka pada kecantikan, biarpun x ori. zaman sekarang nih manusia peduli apa?!! #ihatebeingclichƩ
    thanks for following me, Ying! ^o^

    ReplyDelete
  3. amboii..garangnya ying ni..apa pn good article..

    ReplyDelete
  4. kalo btl khunsa ade dua alat kelamin, aku xnk ckap ape le, kalo yg ade btg butuh tp dok nk jd ppuan sgt, kau nk mampos nnt mcm mne, smp tua mampos xde kawen n anak, sape nk jge kau mse kau tua dh buruk nnt, xde jantan yg kebulur nk dekati pondua tua le, geli sgt2, pondan(laki yg jd ppuan) smue berfikiran singkat, seolah2 xkn mati n xkn tua, nnt kau akan menyesali n menyedari jgk kesilapan yg kau buat, tp mse tuh dh lambat, hanya blh bertaubat, nk ade keluarga sndri adalah mustahil, yg islam, jalanilah hidup cara islam

    ReplyDelete
  5. Well said ying.
    First, kita jadi diri kita.
    Second, singkirkan sangkaan aka expectation.
    Third ada akal guna akal
    "tak semua orang yang tahu dia faham tapi orang yang faham dia semestinya tahu"

    Tak der guna kita cemburu atau berebut pada benda subjektif dan tak kekal.

    ReplyDelete
  6. Well said ying.
    First, kita jadi diri kita.
    Second, singkirkan sangkaan aka expectation.
    Third ada akal guna akal
    "tak semua orang yang tahu dia faham tapi orang yang faham dia semestinya tahu"

    Tak der guna kita cemburu atau berebut pada benda subjektif dan tak kekal.

    ReplyDelete
  7. true!!!!! tapi i wonder how pondan tu can hide his ***** & halkum dia bagai. like srsly tak nampak langsung do dia buat operation ke pe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! They have their way on hiding that. I've watched a video on YouTube about these species and they showed how they hide their *beep* and oh my god, am I a weirdo for watching it?!?!?!! :O

      Delete

Ruangan ini akan menunjukkan samaada awak bijak, atau sebaliknya.